POLITICIENII ROMANI
Constitutia garanteaza libertatea exprimarii

Epidemiologic stam relativ bine la Otelu Rosu dar nu avem vaccin si inchidem scolile

De luni se trece la invatamantul online pentru clasele ce nu sunt terminale

Conform ultimelor informari venite din partea Directiei de Sanatate Publica a judetului, DSP – Caras Severin, in Otelu Rosu exista o incidenta cumulata de 1,29 cazuri la mia de locuitori, extrem de putin peste pragurile minim acceptate in ceea ce priveste imbolnavirile cu virusul SARS-CoV-2 dar inchidem scolile pentru clasele care nu sunt terminale.

Intr-un anunt publicat in pagina proprie de socializare de Liceul Banatean din Otelu Rosu, Consiliul de Administratie informeaza elevii si parintii ca incepand de luni 15 Martie 2021 (in baza comunicatului DSP – Caras Severin, a Ordinului comun al ministrului Educatiei si celui al Sanatatii Nr. 3.459/280/06.03.2021 privind organizarea activitatii in unitatile de invatamant) pentru siguranta epidemiologica necesara se vor aplica prevederile de organizare privitoare la scenariul 2 de desfasurare a cursurilor, practic se suspenda cursurile fizice si se trece la invatamantul online pentru clasele ce nu sunt terminale.

Liceul Banatean din Otelu Rosu informeaza ca elevii claselor a XI-a (profesional), clasele a XII-a si a XIII-a vor continua cursurile in mod normal prin prezenta fizica la clasa si cu aplicarea normelor de protectie epidemiologica. Stagiile de pregatire practica a elevilor se vor desfasura fizic cu respectarea normelor de protectie iar liceul va analiza saptamanal oportunitatea reluarii normale a cursurilor si va decide momentul cand acest lucru se va petrece in baza incidentei cumulate a infectarilor cu COVID-19 pe raza orasului.

Decizii similare au fost luate de Scolile Gimnaziale Nr. 1 si 3 din Otelu Rosu, cursurile fizice pentru elevi vizand doar clasele terminale.

Asa cum am prezentat in urma cu mai mult timp, insotit de primarul orasului Otelu Rosu – domnul Luca Malaiescu, administratia locala s-a pregatit corespunzator pentru vaccinarea cetatenilor dar pana in acest moment nu exista vaccin in localitate nici de samanta, nu a fost livrata nici macar o singura doza in afara celor destinate medicilor si cadrelor didactice.

Edilul Luca Malaiescu ne-a precizat ca a avut numeroase discutii cu prefectul judetului, Cristian Gafu, dar totul s-a limitat la promisiuni din partea administratiei liberale, cea mai recenta precizand ca saptamana viitoare vor fi livrate primele doze de vaccin si la Otelu Rosu.

Ramane sa vedem minunea si oricum ar fi nu fac vreo acuzatie din punct de vedere personal, in ceea ce ma priveste m-am vaccinat deja chiar cu AstraZeneca (lotul ABV5811 si nu ABV2856 care a manifestat probleme) dar cred ca Romania trebuie sa puna piciorul in prag si sa solicite producatorilor suplimentarea livrarilor la nivelurile contractate.

M-am vaccinat antiCOVID-19
M-am vaccinat antiCOVID-19

Nu am eu muschii plini de streoizi ca aceia ai presedintelui dar nici el nu are parul meu 😀 . Vaccinul administrat nu a fost nici apa chioara, ser fiziologic si nici o siringa goala (plina cu aer), ca acum eram deja mort iar simptomele a “ceva ciudat” au lipsit in totalitate.

© Matei DONEA – 13 Martie 2021

You might also like
Leave A Reply

Your email address will not be published.