POLITICIENII ROMANI
Constitutia garanteaza libertatea exprimarii

Din nou despre ereziile si fanteziile lui Pinocchio, resiteanul

Guvernul a uitat de trenurile cu hidrogen

Da mai oameni buni, o sa vorbesc din nou despre ereziile si fanteziile lui Pinocchio, trenurile stiintifico-fantastice ce se nasc in mintea primarului Ioan Popa de la Resita doar de dragul de a-i imbogatii pe unii, pe altii sau pe domnia sa dupa ce a sfeclit-o cu taieteii si i-a mai ramas doar municipiul de pe Barzava sa-l stoarca.

Sa nu spuneti ca am un fix cu primarul o sa va atrag atentia asupra modernizarii liniei feroviare Caransebes – Timisoara – Arad, o importanta cale de transport finantata de europeni si care se afla in proces de adoptare la Guvern, o linie de cale ferata cu care nimeni nu stie daca vom fi contemporani dar pe care, candva s-ar putea sa vedem cum circula trenuri cu viteze de 160 Km/h sau mai mult.

Normal, daca ne uitam pe harta o sa vedem ca Resita nu e pe traseu si o sa va intrebati care e legatura cu Pinocchio, nu-i asa?

Pai raspunsul este cat se poate de simplu, legatura e ca Catalin Drula ( 😀 ), Ministrul Transporturilor, s-a dezmeticit dupa aburelile primarului, uitand in totalitate de hidrogenul atat de drag lui Pinocchio, va inchipuiti acum ce spumant e ala? Drula al nostru, a ascultat sfatul celor care probabil stiu cu ce se mananca trenurile si a purces la proiectul tehnic luand in calcul o solutie lipsita de fantezii. Pe cuvant ca cu o fapta ca asta si daca n-ar fi in guvernul de astazi, chiar mi-ar fi drag de el.

In schimb, Pinocchio care oricum nu are alta treaba decat sa viseze cai-verzi pe pereti, a scos din joben doua surprinzatoare parcari supraetajate, subterane si cu intrare supraterana, zicand ca daca gaseste el pe undeva bani (aveti grija de portofele), de la loto sau coana “iuropa” o sa le si faca.

O sa le faca tot candva, bineinteles!

Primare, iti zic un secret, daca faci parcarile astea, chiar daca nu am pretentii sa fie ingropate pe undeva, sunt sigur ca resitenii iti vor face un monument cat tine de mare iar daca nu ai bani, iti recomand sa tai studiul cu “chefereul” ca oricum nu va merge aproape nimeni din Resita la aeroport si timisorenii vor veni la munte tot cu masinile lor de teren.

© Matei DONEA – 8 Aprilie 2021

You might also like
Leave A Reply

Your email address will not be published.