POLITICIENII ROMANI
Constitutia garanteaza libertatea exprimarii

A inceput vaccinarea impotriva virusului COVID-19 si la Otelu Rosu

Primele vaccinari efectuate pe plan local in "capitala" Vaii Bistrei

Astazi au inceput vaccinarile impotriva virusului COVID-19 si la Otelu Rosu iar acest lucru poate aduce o speranta concreta pentru ca fiecare dintre noi sa ne reluam vietile obisnuite pe care le-am avut si chiar daca acest lucru nu se va produce imediat, putem spera la ce este mai bun o data cu atingerea imunitatii colective pe plan national si international.

Prezent la inceperea activitatilor de vaccinare din centrul deschis la Otelu Rosu, primarul Luca Malaiescu si-a reafirmat convingerea ca: “Chiar mai tarziu decat ne-am fi asteptat, din pacate, facem un lucru bun la Otelu Rosu prin startul dat campaniei de vaccinare impotriva virusului ce a creat aceasta pandemie, o maladie care s-a intins pe toata suprafata planetei si care ne-a afectat vietile la toti”.

Toti cei interesati sa fie vaccinati si care se incadreaza in etapele stabilite prin Ordonanta de Guvern, se pot inscrie pe platforma nationala RO VACCINARE (CLICK AICI… ), se pot efectua programari prin intermediul medicilor de familie sau se poate apela la numarul de telefon 0214.144.425.

Edilul din Otelu Rosu, domnul Luca Malaiescu, ne-a mai spus: “In Centru de Vaccinare, deschis la Casa de Cultura din oras, au fost livate un numar de 216 doze de vaccin Pfizer iar livrarile vor continua periodic, urmeaza sa fim aprovizionati cu aprox 220 de doze o data la 5 zile iar acest lucru asigura continuitate pe plan local pana la finalizarea procedurilor”, ne-a mai comunicat primarul din orasul de pe Valea Bistrei.

Fiind invitati de primarul Luca Malaiescu, la inceputul lunii februarie 2021, sa vizitam centrul local de vaccinare din Otelu Rosu, am avut o discute cu acesta si bineinteles am vizitat facilitatile instalate in “Sala mica” a Casei de Cultura din localitate, spatiul medical dispune de infrastructura necesara, dotare cu echipamente noi, apa calda curenta, intrari si iesiri separate pentru a se evita intersectarea pacientilor. Amenajarea centrului a necesitat o investitie financiara din partea administratiei locale de aproximativ 60.000 lei, pe langa cei 150.000 lei cheltuiti in primavara anului 2020 pentru asigurarea conditiilor sanitare pe plan local.

Facilitatea medicala de la Otelu Rosu, are in dotare o receptie in cadrul careia sunt preluate persoanele ce efectueaza vaccinarea si sunt identificati prin documentele personale de identitate. Sala de asteptare dinaintea vaccinarii poate sa gazduiasca in paralel 10 persoane distantate conform recomandarilor medicale actuale iar procedura propriuzisa de vaccinare se desfasoara in doua incinte asigurate cu paravane corespunzatoare pentru intimitatea pacientilor. Intre cele doua incinte rezervate procedurilor medicale se afla frigiderul dotat in mod special cu un termometru care controleaza cu exactitate temperatura la care sunt pastrate vaccinurile si care semnalizeaza orice situatie neobisnuita.

Centrul de vaccinare de la Otelu Rosu include si spatiul necesar pentru asteptarea din minutele ulterioare vaccinarii si care sunt destinate tocmai pentru a preveni orice complicatii medicale. La iesirea din facilitatea medicala se afla instalat un birou tehnic care incheie formalitatile si elibereaza certificatele de vaccinare persoanelor care au efectuat “rapelul” anti-COVID.

Asa cum se cunoaste, maladia coronavirus data de COVID-19 este o pandemie internationala care a afectat populatia intregului mapamond, a condus la milioane de decese in intreaga lume si a afectat intr-un mod profund evolutia economica a fiecarei tari. Vaccinarea fiecaruia dintre noi are ca principal efect cresterea imunitatii colective, virusul nu va mai avea sanse de raspandire atunci cand numarul persoanelor vaccinate la nivel planetar va atinge un procent de 60 – 70 % din totalul populatiei. In mod particular, vaccinarea anti-COVID aduce beneficii pentru sanatatea persoanelor imunizate, nu se mai solicita efectuarea testelor “Antigen” sau cele “RT-PCR” si nici carantinare atunci cand sunt efectuate calatorii internationale.

© Matei DONEA – 13 Aprilie 2021

You might also like
Leave A Reply

Your email address will not be published.