POLITICIENII ROMANI
Constitutia garanteaza libertatea exprimarii

Sunt sanse mari ca strandul din Otelu Rosu sa functioneze in aceasta vara

Primaria din Otelu Rosu va achizitiona strandul de la Gura Jgheabului

Prezent in emisiunea noastra “#Rezist” de ieri seara, a publicatiei noastre, primarul Luca Malaiescu a dat vestea pe care foarte multi otelari o asteptau de la domnia s-a si chiar daca nu este timp de vreo modernizare sau renovare importanta, in aceasta vara este foarte probabil ca strandul de la Gura Jgheabului sa functioneze sub patronajul administratiei locale.

Strandul construit la Gura Jgheabului in ultimii ani ai comunismului, asa cum foarte multi locuitori ai orasului Otelu Rosu cunosc, a fost retrocedat in urma cu un deceniu fostului proprietare de la care sistemul comunist il nationalizase iar acesta l-a vandut unui intreprinzator din Caransebes. Gurile rele au rostit tot felul de povesti despre aceasta “vanzare” dar nu are rost sa discutam acum. Cert este ca firma Trio Albu a facut o serie de investitii si lucrurile pareau sa mearga bine pana au aparut datoriile si unele fapte penale terminate cu condamnari la inchisoare.

Datorita creditelor nerambursate, CEC Bank a aplicat un sechestru asigurator pe strandul din Otelu Rosu si asa a ramas de prin 2014. Licitatiile sunccesive, la care nu s-a prezentat nimeni, au adus in acest moment pretul strandului, al terenului si constructia aferanta la un pret de cca 175.000 euro, “…un pret pe care primaria Otelu Rosu il poate plati chiar daca pentru acest lucru va contracta un credit”, ne-a spus edilul Luca Malaiescu.

Strand Gura Jgheabului - Otelu Rosu
Strand Gura Jgheabului – Otelu Rosu

Tot edilul orasului a precizat ca a purtat discutii cu reprezentantii CEC-ului si chiar daca acestia nu mai consimt sa scada nimic din pret acesta va fi cumparat de primarie urmand sa fie deschis cel mai probabil pe timpul acestei veri. De asemenea, Luca Malaiescu a mai precizat ca: “Timpul ramas la dispozitie pana la inceperea sezonului cald nu permite ample lucrari de renovare dar vor fi efectuate reparatii, igienizari si infrumusetari locale plus o dotare minima cu mobilier specific unui strand care sa functioneze in conditii acceptabile iar in primavara viitoare sa fie efectuate modernizari si poate chiar accesarea unor fonduri europene din moment ce exista linii de finantari nerambursabile de la Uniunea Europeana. In acel moment putem sa avem speranta unui mini aquapark la Otelu Rosu, unul care pe langa terenurile sportive de tenis, volei si fotbal va avea bazine de innot si chiar unul acoperit ce se va construi daca se va aproba proiectul aflat la Ministerul Dezvoltarii”.

Primarul orasului Otelu Rosu a mentionat ca: “…efortul de achizitionare a strandului se face in acest moment pentru ca nu a existat un buget local, legea bugetului national a aparut doar in urma cu aproximativ o luna de zile si la nivel judetean a fost stabilit in urma cu mai putin de doua saptamani. Credem ca efortul financiar al orasului nu va fi unul excesiv, mai ales ca strandul accesul in strand se va face cu o anumita taxa iar aceasta va contribui la achitarea ratelor pentru un obiectiv de interes public”, a mai punctat Luca Malaiescu.

Ulterior emisiunii, primarul Luca Malaiescu a precizat ca isi regreta omisiunea de a nu fi transmis LIVE multumirile lui tuturor consilierilor locali din Otelu Rosu, acestia intrunindu-se ieri pentru aprobarea proiectului de buget iar unanimitatea cu care acestia l-au votat favorabil il face pe edil sa spere intr-o administrare eficienta si fara incurcaturi.

© Matei DONEA – 22 Aprilie 2021

You might also like
Leave A Reply

Your email address will not be published.