POLITICIENII ROMANI
Constitutia garanteaza libertatea exprimarii

Draga Vela, nici nu stii cat de mic vei deveni

Nu sunt bani si atunci te uita oamenii

Parafrazand o mai celebra expresie de prin politica mioritica, diavolul salasluieste in detalii, cand vine vorba despre Marcel Vela, fost primar, fost ministru si viitor fost sef de organizatie PNL, o sa remarcati ca lucrurile sunt fix ca-ntr-un film cu marirea si decaderea cuiva care chiar n-a facut nimic in niciuna dintre fostele pozitii prin care a trecut.

Marcel Vela a avut noroc cand a creat o imagine placuta Caransebesului, avea destul de multi bani de la investitorii zonali care isi plateau impozitele la municipiu si nu la Buchin, cum era normal. Ma rog, pana la urma s-a prins primarul de acolo si a reusit in instanta sa-si castige drepturile, sa inchida robinetul cu bani la care se abonase Marcel Vela pe vremea cat era primar iar acum cand nu sunt bani, daca s-ar mai afla in fotoliul de edil-sef, cred ca nici macar panselute n-ar mai putea sa planteze.

Pana una alta, colegii din PNL l-au parcat la Europol pe Marcel Vela si au uitat de el. Cu vreo luna in urma aparea in pagina de socializare a ex-ministrului un filmulet de omagiu pentru activitatea depusa la interne si in afara colegilor din PNL-ul local credeti ca a interesat pe cineva despre ce vorbea Marcel Vela? Nu, nici macar pe cei din presa care-i tocasera bani, doar n-or fi facut “munca voluntara”!

Reintorcandu-ne totusi la vremurile trecute, o sa remarcam ca o parte dintre caransebeseni, cei care-l vorbesc “de bine” pe fostul primar, sunt tot cei care au beneficiat de vreun avantaj personal, un loc de munca bine platit, o locuinta alea-alea sau l-au urmat spre capitala, cum e cazul lui Rujan Dumitru, iar acum cand “seful” nu mai e chiar sef, te cam uita lumea.

E drept, nici Felix Borcean nu face nimic in Caransebes dar are joc de glezne si macar participa la reinaugurarea unor statii de epurare. Apropo, aceea de la Jupa a inceput sa functioneze?

Ca sunt bani putini in Caransebes sau in Resita se vede din avion, nici Felix Borcean nu reuseste sa faca mare lucru in municipiu si nici Ioan Popa in Resita. Fiecare dintre ei are cate o obligatie, un prieten sau un interes si atunci de unde bani? Felix a avut si are o imagine buna datorita luptei cu Marcel Vela si faptului ca a rasplatit presa carasana cu varf si indesat, numai cei de la Expres de Banat au incasat zeci de mii de euro de la primarie pentru a publica minciuni in favoarea Spitalului Municipal de Urgenta, iar acum, daca Marcel Vela nu-si punea in cap sa-l doboare inainte de termen pe primar, si-ar fi vazut pupila sefa de municipiu si nu doar la o agentie de mediu.

Ma bucur ca intre timp s-au lamurit lucrurile si instalatia de oxigen a functionat in spital la multe, foarte multe luni dupa ce fusese inaugurata.

La Caransebes se anunta vremuri interesante, dinspre Resita vin vesti de innoire, ca Ioan Popa n-o sa ramana toata viata subaltern si o sa se aleaga praful si de Unitatea Speciala de Aviatie care nici macar n-a functionat intre malurile Timisului ori Sebesului.

© Matei DONEA – 5 Mai 2021

You might also like
Leave A Reply

Your email address will not be published.