Parerea ta conteaza, scrie-ne !
Aquacaras ofera o noua sansa bacului de la Moldova Noua, un restart indelung asteptat
Suntem optimisti si asteptam alte provocari, a spus Gheorghe Filipescu
Odiseea bacului de la Moldova Noua a capatat in aceasta saptamana un nou inceput, dupa ce compania Aquacaras a preluat destinele administrarii acestui proiect demarat in urma cu un deceniu, realizat concret in decembrie 2019 si inchis cateva luni mai tarziu datorita pandemiei de Covid 19.
“Suntem optimisti, avem forta necesara de a raspunde economic si uman la orice provocare a Consiliului Judetean dar si alte provocari pe care sa le realizam in slujba cetatenilor si a judetului. Nu spun ca societatea nu este interesata si din punct de vedere comercial de aceasta activitate, dar nu pun carul inaintea boilor”, a subliniat directorul Gheorghe Filipescu in discursul sau dinaintea primei traversari a Dunarii.
Bacul “Bazias 4” de la Moldova Noua este un proiect transfrontalier cu finantare europeana in valoare de aproximativ 2,5 milioane euro, intre Romania si Serbia, legand primul oras pe care-l intlneste Dunarea la intrarea pe teritoriul romanesc cu localitatea Golubac din Serbia.
Dupa nenumarate probleme aparute pe parcursul primilor ani, dupa 2013, create de un slab management situational si administrativ, proiectul de traversare a Dunarii cu bacul a intrat in operarea societatii Aquacaras la solicitarea Consiliului Judetean Caras-Severin, actionar in companie cu aproape doua treimi.
Societatea Comerciala Aquacaras SA este una dintre cele mai importante firme din Caras-Severin, o companie ce se situeaza pe un onorant loc 17 dupa cifra de afaceri si reprezinta al patrulea angajator din judet cu un numar de aproximativ 420 de salariati ce asigura serviciile de intretinere si interventie la retelele de distributie a apei potabile, colectarea si epurarea celor uzate iar din aceasta luna se poate lauda cu operarea navelor fluviale de pasageri care i-au fost concesionate.