Parerea ta conteaza, scrie-ne !

In aplauzele asistentei, s-a incheiat festivalul folcloric de la Teregova
Un festival la care au participat o multime de primari
Folclorul popular, exprimat prin dansul si cantecele traditionale in fata unei numeroase asistente, si-a gasit aseara o exprimare la cea mai inalta cota o data cu desfasurarea Festivalului International de Folclor “Ghita Copaceanu-Mosu”, editia a 6-a, in organizarea primariei Teregova, cu concursul primarului Maria Damian, a deputatului Marius Damian, Consiliul Local, Liceul Tehnologic “Sf. Dimitrie” din Teregova si a Centrului Judetean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale Caras-Severin.
“A 6-a editie a festivalului, asa cum ne-au precizat gazdele festivalului din Teregova prin vocea primarului Maria Damian, marcheaza pentru comunitatea din Teregova o reluare a traditiilor populare dupa doi ani de pandemie internationala, o perioada in care cultura din intreaga lume a avut de suferit. La editia din acest an s-a incercat o conexiune intre traditia festivalului “Ghita Copaceanu-Mosu” si aceea a “Negeii” locale, “Ruga” locala ce pana acum avea loc in luna noiembrie a fiecarui an, motivul principal fiind o mai judicioasa utilizare a fondurilor bugetare locale”, ne-a mentionat Maria Damian.
Oaspeti in Teregova a venit de la mari distante, chiar si din localitatea Ovidiu a judetului Constanta, iar participanti au fost ansamblurile folclurice: “Lelesana” din comuna Lelese – Judetul Hunedoara, “Dunav-Svinita” din comuna Svinita – Judetul Mehedinti, “Barzava” din municipiul Resita, “Teregoveana” din comuna Teregova si orchestra “Virtuozii Semenicului” – Resita, ultimele trei formatii din judetul Caras Severin.
In afara presei locale din judet, important de remarcat a fost prezenta unui mare numar de primari, membri in ansamblurile folclurice sau insotitori ai acestora, lipsind doar edilul Ioan Popa din Resita, cel ce in mod normal se ocupa doar de programele futuriste cum sunt trenurile cu hidrogen si alti “cai verzi pe pereti”!
“Negea locala”, la fel ca in multe alte zone ale Romaniei, a marcat prezenta unui mini parc de distractii, comercianti cu produse traditionale, haine artizanale si “street-food”.