Parerea ta conteaza, scrie-ne !
Aquacaras pregateste lucrarile la cel mai amplu proiect judetean
Lucrari de peste un miliard lei derulate pentru extinderea retelelor de apa potabila si canalizare
Cel mai amplu proiect derulat vreodata in judetul Caras Severin, “Extinderea si reabilitarea retelelor de distributie a apei potabile si a retelelor de canalizare”, incheiat sub bagheta Directorului General Gheorghe Filipescu, cu sprijinul presedintelui Romeo Dunca, se afla in acest moment pe punctul de incepere a lucrarilor in municipiile Resita si Caransebes, plus orasul Otelu Rosu.
Vezi si:
Preparativele pentru demararea lucrarilor din municipiul Resita se executa in aceasta perioada dupa ce licitatia de constructie a fost adjudecata de asocierea dintre societatile Euskadi SRL – Timisoara si Erbasu Edil Construct SA – Bucuresti. Stabilirea calendarului pentru desfasurarea lucrarilor din Resita tine cont de coordonarea cu lucrarile la proiectul de reintroducere a transportului public cu tramvaiul pe care municipalitatea il deruleaza, un obiectiv care la randul sau are o serie de termene stabilite la nivel international cu finantarorii europeni.
“In ceea ce priveste Municipiul Restita, ne-a comunicat directorul Aquacaras – Gheorghe Filipescu, graficul lucrarilor reprezinta la randul lor o provocare pe care alaturi de proiectantii si supervizorii contractantilor vizeaza identificarea celor mai bune solutii de executie, impreuna cu municipalitatea si firma PORR trebuind sa conduca la un rezultat fezabil”.
Tot directorul Gheorghe Filipescu ne-a mai precizat ca: “Lucrarile din Municipiul Caransebes si orasul Otelu Rosu, executate de firma bucuresteana, sunt alte provocari la care raspundem cu competenta chiar daca includ si acestea destule probleme tehnice”.
Proiectul “Extinderea si reabilitarea retelelor de distributie a apei potabile si a retelelor de canalizare”, incheiat la finele anului trecut intre societatea Aquacaras, Consiliul Judetean si Ministerul Investitiilor si Proiectelor Europene, este o investitie efectuata preponderent din fonduri europene si presupune fonduri totale in valoare de 1.003.485.868,57 lei, resurse financiare fiind asigurate de Uniunea Europeana, 846 milioane lei, 675 milioane lei nerambursabili, iar restul sunt asigurati prin bugetul national sau cel local.
Proiectul face parte din Programul Operational Infrastructura Mare (POIM) si se vor executa in localitatile: Anina, Baile Herculane, Bocsa, Caransebes, Gradinari, Mehadia, Moldova Noua, Oravita, Otelu Rosu, Resita, Teregova, Ticvaniu Mare si Toplet.