POLITICIENII ROMANI
Constitutia garanteaza libertatea exprimarii

Se fac pasi in concretizarea proiectului belgian la Otelu Rosu

A doua vizita a investitorilor belgieni la Otelu Rosu

La Otelu Rosu a avut loc vizita unei delegatii a unor oameni de afaceri din Belgia, interesati de o investitie la Otelu Rosu si Moldova Noua, proiect in urma caruia ar urma constructia unor instalatii de prelucrare, recuperare, refolosire a maselor plastice provenite din deseuri si productia de energie electrica.

Asa cum se cunoaste, delegatia a vizitat orasul si in luna februarie a acestui an iar revenirea acestora pe Valea Bistrei reflecta interes intr-o investitie care se spera a se concretiza intr-o activitate lucrativa din care sa rezulte cateva sute de noi locuri de munca.

“Proiectul, asa cum mentiona primarul Luca Malaiescu dar si oamenii de afaceri belgieni, reprezinta o importanta investitie in judetul Caras Severin si insumat aceasta poate sa depasasca o suta milioane de euro in viitorii 7 ani. Oricum ar fi, a subliniat Luca Malaiescu, investitia preconizata este cel mai mare proiect privat din judet si unul dintre cele mai importante din vestul tarii”.

Raspunzand intrebarilor noastre, oamenii de afaceri belgieni, au mentionat ca aceste doua puncte lucrative vor fi concretizate prin resurse financiare private dar si cu sprijin european, fiind prezentate documente venite din partea lui Charles Michel – Presedintele Consiliului Europei, atat pentru edificarea proiectului cat si pentru imbunatatirea sistemului medical din zona. La randul sau, edilul Luca Malaiescu, a mentionat ca in acest moment se poarta discutii pentru stabilirea conditiilor in care vor fi efectuate investitiile iar acestea s-au produs in prezenta Presedintelui Consiliului Judetean Caras Severin, domnul Silviu Hurduzeu.

Vezi si articolele:
– “Revin in Otelu Rosu oamenii de afaceri belgieni, putem asista la cea mai mare investitie din judet” (CLICK AICI…)
– “Centru energetic la Otelu Rosu si noi locuri de munca” (CLICK AICI…)
– “Vizita investitorilor belgieni la Otelu Rosu si Moldova Noua” (CLICK AICI…)

Primarul Luca Malaiescu, in discursul sau, a precizat ca: “Am incredere in aceasa investitie si mi-o bazez pe faptul ca investitorii belgieni nu sunt pentru prima oara in orasul nostru, revin acum dupa vizita din luna februarie si o fac datorita calitatilor lor umane si puterii financiare de care dispun. Bineinteles, sunt nerabdator sa trecem de primii pasi si sa concretizam acest proiect pentru ca in Otelu Rosu avem un avantaj deosebit fata de alte zone. In anul 2014 a fost scos din circuitul agricol un teren compact de circa 65 de hectare iar ceea ce am gandit in urma cu mai multi ani are sanse sa prinda contur in aceasta perioada. De asemenea, a incheiat edilul Luca Malaiescu, instalatiile de care dispune Transelectrica in zona creaza premizele unei conectari fara probleme la reteaua de distributie a energiei electrice pe plan national”.

© Matei DONEA – 23 Septembrie 2020

You might also like
Leave A Reply

Your email address will not be published.

2 Comments
  1. Marian Costin says

    Bravo Luca ! Întodeauna înainte de alegeri se Nimerește sa vina investitori , esti cel mai bun jucător in spatele culiselor ! Șahist desăvârșit !

  2. Matei DONEA says

    Eu unul ma bucur cand cineva recunoaste valoarea 🙂